Blogoverzicht

Binnendeuren variëren? Combineer bijpassende deurmodellen!

Binnendeuren - 24 Jul 2018

Je huis inrichten is een flinke, maar erg leuke klus. Vooral als je voor het eerst je eigen huis gaat inrichten, kun je wel wat tips gebruiken. In een eerder blog lieten we zien waar je prioriteit aan zou kunnen geven en welke zaken eventueel ook later kunnen. Het allerbelangrijkste aan jouw nieuwe interieur is dat jij je er helemaal thuis voelt. Dan is slim om een stijlkeuze te maken en hier je selectie voor interieur onderdelen op te baseren, bijvoorbeeld je binnendeuren. In dit blog helpen we jou om je stijl te bepalen en hier het perfecte deurmodel bij te kiezen - zonder dat het saai wordt! Want door meerdere modellen binnen één stijl te combineren, houd jij je nieuwe interieur spannend en sfeervol.

Stap 1: Kies jouw stijl

Welk interieur onderdeel je ook wilt vernieuwen, het begint altijd met een stijlkeuze. Welke woonstijl past het best bij jou als mens en bij je interieur? Zo vind je bij Lundia modellen in verschillende interieurstijlen zoals modern, landelijk, klassiek en tijdloos. Bij de moderne stijl denk je al gauw aan strakke lijnen en minimalistisch design. De landelijke stijl is gebaseerd op een open, gezellige boerderijsfeer waar gastvrijheid een belangrijke waarde is. Een klassieke stijl sluit goed aan op jaren ’30 woningen waarbij je kunt denken aan glas-in-lood, warme kleuren en authentieke details. Met de tijdloze stijl kun je eigenlijk alle kanten op, omdat deze stijl zich niet laat vangen onder één noemer. In ieder interieur vind je tijdloze items terug.

Stap 2: Kies jouw deurmodel

Als je jouw stijl weet, kun je gerichter kijken naar een passend deurmodel. Ontdek hoeveel variatie elke serie te bieden heeft. Spreekt de tijdloze woonstijl jou bijvoorbeeld aan? Ondervind dat tijdloze binnendeur Bram meer naar de klassieke stijl neigt terwijl deur Floor een modernere uitstraling heeft. Kijk goed naar hun onderlinge verschillen wat kwaliteit en afwerking betreft om te bepalen of de deur aan jouw eisen voldoet.

Misschien valt het je al op dat sommige modellen qua design erg op elkaar lijken, maar niet exact hetzelfde zijn. Een voorbeeld daarvan zijn de deuren Leon en Lotte: dit zijn dezelfde modellen, maar Lotte heeft twee glazen ruiten terwijl Leon een dicht model is. Je kunt de deuren zien als een ‘setje’. Dit soort combinaties helpen jou om wat meer variatie aan te brengen binnen één interieurstijl.

Stap 3: Ga voor de perfecte combinatie

Heb je een deur gekozen binnen jouw favoriete stijl, kijk dan eens of er een setje van is. Let er hierbij op dat de deuren met jongensnamen dichte varianten zijn en die met meisjesnamen altijd glasdeuren zijn. Om je op weg te helpen, delen we alvast wat prachtige combinaties:

Lundia deur Lotte
Lundia deur Leon

Combineer ook verschillende modellen uit één stijl

Hopelijk helpen deze deurensetjes je al een eind op weg om variatie in je interieur aan te brengen zonder van je stijl af te wijken. Natuurlijk hoef je niet altijd een set te kiezen om variatie aan te brengen. Variëren met diverse modellen kan ook heel goed. Om binnen de grote lijnen van een stijl te blijven, raden we je wel aan om bijvoorbeeld gebruik te maken dezelfde accessoires en hetzelfde type glas bij glasdeuren. Het mooiste resultaat krijg je door voor deuren binnen één stijl te kiezen.

Ben je benieuwd naar onze binnendeuren? Bekijk ons assortiment!

  • Deel dit bericht