Blogoverzicht

Terug naar de jaren ’30, maar toch van deze tijd: glas in lood deuren

Binnendeuren - 29 Mei 2018

De jaren ’30 woning is weer helemaal van deze tijd. Houd jij ook zo van de stijl en sfeer die dit soort woningen ademen? Wat ze vooral zo bijzonder maken? Nou bijvoorbeeld de indeling van het huis, klassieke details die je erin terugziet en de handige opbergfuncties die deze huizen hebben. In dit artikel vertellen we je meer over die kenmerkende eigenschappen van deze woningen en laten we zien hoe je met glas in lood deuren ook jouw woning die jaren ’30 sfeer kunt meegeven.

glas in lood deuren

De bijzondere indeling van de jaren ’30 woning

Waarom zijn we nu gek van jaren ’30 woningen? In de jaren ’30 zelf waren deze woningen uiteraard ‘gewoon’ en werd bijna ieder vrijstaand of rijtjeshuis in die typische stijl gebouwd. De meest opvallende eigenschap aan deze woningen is waarschijnlijk de indeling. Die staat bijna voor ieder huis vast: de keuken is gescheiden van de andere ruimtes beneden, de leefkamers zijn verdeeld in een voor- en achterkamer en worden gescheiden door klassieke schuifdeuren, aan weerszijden daarvan vind je vaak inbouwkasten en de achterkamer is meestal met openslaande deuren verbonden met de tuin. Dat klinkt misschien minder bijzonder dan het is, maar bedenk je eens hoe moderne woningen gebouwd worden. Daarin staan vaak een stuk minder scheidingswanden waardoor ruimtes open en verbonden zijn. In een jaren ’30 woning vormen de kamers ieder vaak een apart deel van het huis en heeft iedere kamer zijn eigen functie.

Klassieke details die de sfeer bepalen

Een andere prachtige eigenschap van deze woningen is het gebruik van klassieke details. Denk hierbij aan glas in lood deuren en ramen, een mooie granieten of houten vloer en een schouw of nog functionerende haard. Deze details geven de woning extra sfeer en vormen vaak de basis voor de indeling van het huis, functies van kamers, jouw interieurstijl en de meubels die je erbij uitkiest. Nu zie je vaak dat (verschillende) bewoners in de loop der jaren dit soort klassieke details benadrukken of juist wegwerken. Wil je die authentieke sfeer weer terugkrijgen in huis? Dan zou je deze details kunnen restaureren of er nieuwe items met een klassieke look voor in de plaats zetten. Bijvoorbeeld door de binnendeuren te vervangen door glas in lood deuren.

Glas in lood deuren, maar dan van deze tijd

Of je nu jouw jaren ’30 woning weer die authentieke uitstraling wilt meegeven of een modernere woning juist wat klassieker wilt laten overkomen, glas in lood deuren helpen je hierbij. Dit zijn gloednieuwe deuren met een klassieke uitstraling. Ze zijn massief en stabiel waardoor ze lang meekunnen. Al die tijd behouden ze die kenmerkende jaren ’30 uitstraling. Plaats je glas in lood deuren in jouw huis, dan ben je er zeker van dat ruimtes licht en open blijven, terwijl ze gescheiden worden van anderen. De grootte van het glas in lood speelt hierin een belangrijke rol.

Van bovenlicht tot sierlijke glas in lood panelen

Het is belangrijk dat je de verschillende soorten glas in lood deuren goed vergelijkt en bepaalt welke het beste bij jouw ruimte past. Je kunt hierin variëren wat de hoogte en grootte van het glas betreft, maar ook als het gaat om de stijl van het glas.

Hecht je waarde aan privacy? Kies dan voor een deur met bovenlicht, bijvoorbeeld bij jouw badkamer-, toilet- of slaapkamerdeur. Kies je een model met bovenlicht, dan kun je gaan voor een deur met een eenvoudig glas in lood design, zoals binnendeur Lisa met glas in lood Elan of een wat sierlijker design zoals glas in lood Ventura.

Wil je meer licht in de kamer laten en vind je openheid belangrijker dan privacy? Kies dan een deur met grotere glas in lood panelen, zoals binnendeur Lotte met glas in lood Allura voor de klassieke look of binnendeur Willemijn met glas in lood Select voor een statige look.

Meer glas in lood deuren bekijken?

Glas in lood geeft niet alleen jouw nieuwe binnendeur, maar ook de aangrenzende ruimtes direct een authentieke sfeer mee. Hiermee benadruk je de klassieke uitstraling van je jaren ’30 woning of geef je jouw nieuwere huis juist wat authentieks mee. Kijk jij er ook al naar uit? Ontdek dan snel welke deur met een glas in lood bij jou zou passen.

Doe inspiratie op en bekijk alle glas in lood deuren van Lundia!

  • Deel dit bericht