Blogoverzicht

Voel je veilig: stel je eigen veiligheidspakket samen

Buitendeuren - 23 Aug 2018

Thuis wil je je veilig voelen. Niet alleen omdat je daardoor prettiger thuis komt, maar ook omdat je weet dat je familie en bezittingen beschermd zijn als jij er niet bent. Die veiligheid begint meestal bij de voordeur en loopt door tot de achterdeur of tuindeur. Een veiligheidspakket maakt je buitendeuren veiliger en zorgt bovendien voor rust in je hoofd. In dit blog vertellen we waar zo’n pakket precies uit bestaat en welke keuzes je kunt maken om het pakket precies op jouw wensen af te stemmen.

veiligheidspakket deur

Waarom een veiligheidspakket?

Je kunt jouw huis op verschillende manieren beschermen. Denk aan zaken als bewakingscamera’s op de gevel of een waakhond rondom het huis. Vind je dat wat overdreven maatregelen en beveilig je je woning liever op een wat minder opzichtige manier? Dan zou je kunnen overwegen een veiligheidspakket te monteren op jouw buitendeuren. Dat pakket past altijd bij jouw deuren en is afgestemd op je wensen. Bovendien verloopt het samenstellen van dit pakket erg soepel, omdat het als onderdeel is verwerkt in het bestelproces van je nieuwe deuren.

De onderdelen van het veiligheidspakket

De diverse onderdelen van het veiligheidspakket zorgen dat jij je geen moment onveilig hoeft te voelen:

 • Het veiligheidsbeslag
  Kies deurbeslag dat qua design bij jouw nieuwe buitendeuren past. Ga voor een moderne look met RVS, een klassiek messing design of tijdloos aluminium. Bepaal vervolgens of dit beslag krukbediend of sleutelbediend mag zijn. Zodra jij je keuze hebt gemaakt, zorgen wij dat jouw deur klaar wordt gemaakt voor dit beslag. We maken de benodigde frezingen zodat jij het veiligheidsbeslag makkelijk kunt monteren.
 • De driepuntssluiting
  Om jouw buitendeuren nog veiliger te maken, kies je voor een driepuntssluiting. Onze driepuntssluitingen hebben het SKG*** keurmerk en voldoen aan de strenge eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Deze sluiting zorgt ervoor dat je deur op drie plekken in het kozijn valt en biedt daardoor extra veiligheid.
 • Veiligheidsscharnieren
  Om het inbrekers nog lastiger te maken, bevat het veiligheidspakket veiligheidsscharnieren met ingebouwde dievenpen. Dat betekent meer werk voor inbrekers en dus nog minder kans op inbraak.
 • Kerntrekbeveiliging
  Een van de bekendste inbraakmethoden is kerntrekken. Hierbij schroeft de inbreker een schroef in de cilinder van het slot en trekt hij de cilinder volledig uit het slot. Zo kan hij bij het slot en is je voordeur zo open. Ons veiligheidsbeslag is voorzien van kerntrekbeveiliging en voorkomt dat je buitendeuren kwetsbaar zijn voor deze inbraakmethoden.

Het Politie Keurmerk Veilig Wonen

Om er zeker van te zijn dat je jouw buitendeuren goed kunt beveiligen, voldoet ons veiligheidspakket aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Dat betekent dat het aan de strenge eisen voldoet die zijn opgesteld door de politie. Je ziet dat onder andere terug aan het hang- en sluitwerk dat het keurmerk SKG draagt in combinatie met het aantal sterren (in ons geval 3) dat daarbij staat aangegeven. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw, een stichting die sloten op sterkte en duurzaamheid. Hoe hoger het aantal sterren, hoe beter de beveiliging. Lees meer over het SKG keurmerk, over de andere eisen van PKVW en op welke andere manieren je jouw huis kunt beschermen tegen ongewenste bezoekers.

Lundia helpt je met het beveiligen van je deuren

Je buitendeuren beveiligen is niet zomaar een klus. Dat moet goed gebeuren. Om jouw deuren helemaal klaar te maken voor het veiligheidspakket, zorgt Lundia dat alle boringen en frezingen van te voren worden aangebracht in jouw nieuwe buitendeuren. Dat scheelt je niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat dit precies volgens de voorschriften gebeurt. Benieuwd welk veiligheidsbeslag bij jouw nieuwe buitendeuren past?

Bekijk hier meer informatie over onze veiligheidspakketten.

Lundia compleet service

Wil jij je totaal laten ontzorgen bij je deurenklus? Dat kan! Informeer dan eens naar de Lundia Compleet service. De door jou gekozen buitendeur wordt dan digitaal ingemeten, afgelakt in een RAL kleur naar keuze en netjes afgehangen in je huis. Zo hangt die complete buitendeur van Lundia perfect in jouw huis!

Lees meer over deze service.

 • Deel dit bericht