Blogoverzicht

Vloertrends 2017: grijs, retro en geordende chaos

Vloeren en laminaat - 02 Mei 2017

In dit artikel vertellen we je alles over de laatste trends op het gebied van vloeren. Met de vier veelzijdige trends die voorbijkomen, doe je zeker inspiratie op voor je eigen interieur. De ene trend is wat makkelijk toe te passen dan de ander, maar ze zijn alle vier zeker het overwegen waard. Combineer bijvoorbeeld een van de trends met je bestaande interieurstijl of gooi het roer helemaal om en transformeer jouw woning! Wat is jouw favoriete trend?

Vloertrend 1: Grijze vloer, niet voor grijze muizen

Grijs is al een hele tijd een populaire kleur. Grijstinten komen veel voor in industriële interieurs, maar ook in woningen die geïnspireerd zijn op moderne en Scandinavische stijlen. Bijvoorbeeld in de vorm van een gietvloer of grijsgekleurd laminaat. Niet gek dat grijs zo populair is en blijft, het is een rustgevende kleur en biedt een mooie basis voor de rest van je interieur. Grijs is makkelijk te combineren met wit, pasteltinten en fellere kleuren zoals okergeel of turquoise. De kleur past ook goed bij materialen zoals hout, steen en staal.

vloertrends

Vloertrend 2: Nooit haast met een tijdloze vloer

Alle trends komen ooit weer terug. Dat geldt voor mode, we zien het in de muziekwereld (denk aan de huidige opkomst van Lp’s!) en ook interieurtrends zijn soms terug van weggeweest. Op dit moment zijn vintage en retro interieurstijlen weer helemaal de trend. Heb je zelf al vintage items verzameld en verwerkt in je interieur? Je ziet deze trend ook terug op de vloer. Houten vloeren of vloeren met een houten look zijn hip. Vooral als ze een wat afgesleten uiterlijk hebben. Dat geeft de ruimte karakter. Deze vloeren zijn makkelijk te combineren met allerlei stijlen, kleuren en meubels. Daarom past een houten (look) vloer eigenlijk in ieder interieur.

vloertrends

Vloertrend 3: Textuur rechtstreeks uit de natuur

De derde trend die we hebben gespot is die van bijzondere texturen. Veel designers laten zich inspireren door de natuur. In de natuur vind je unieke texturen en patronen die je in je interieur kunt verwerken. Denk aan texturen van planten, dieren en andere natuurproducten zoals ijskristallen en honingraten. Zulke structuren zien we nu steeds vaker verwerkt worden in vloeren die van zichzelf niet per se een bepaalde textuur hebben. Bijvoorbeeld laminaatvloeren die worden voorzien van een houtnerf. Je vindt voorbeelden van deze vloeren in de Lundia serie Eerlijk & Eigentijds.

vloertrends

Vloertrend 4: Een geordende mengelmoes

Een beetje chaos, sommige mensen houden ervan! Kan jouw interieur wel een kleine transformatie gebruiken en zoek je een unieke look? Dan is deze trends echt iets voor jou. Het gaat hier om het mixen van materialen, kleuren en patronen. Maak gebruik van verschillende materialen, van contrasterende kleuren en bijzondere patronen. Je kunt dit gemakkelijk toepassen door bijvoorbeeld een contrasterend vloerkleed met unieke print op je bestaande vloer te leggen en de kleuren elders weer te laten terugkomen. Een mooi voorbeeld van deze trend zie je in de afbeelding. Hier is de vloer een combinatie van donkere houten planken, lichte tegels met marmer look die geplaatst zijn in honingraatstructuur en een donkere tegelvloer. Wij vinden deze trend prachtig, maar je moet wel durven om dit zelf toe te passen!

vloertrends

Welke vloertrend is jouw favoriet?

Op ons blog proberen we je altijd te inspireren met ideeën voor je interieur. Hopelijk is dat nu ook gelukt door deze vier vloertrends met je te delen. Welke trend inspireert jou het meeste? Hoe zou je deze trend zelf verwerken in je interieur? Lees ook het blog "Met deze 4 vragen ontdek je welke vloer het beste bij jou past".

Bekijk en lees alles over Lundia laminaat!


  • Deel dit bericht