Blogoverzicht

Dit is wat schuifdeuren niet alleen leuk maakt, maar ook heel handig!

Binnendeuren - 13 Feb 2018

Schuifdeuren, ze doen je misschien denken aan een barn-stijl interieur, aan industriële ruimtes of juist aan de typisch jaren ‘30 woning. Het klopt dat je schuifdeuren in die interieurstijlen veel tegenkomt, maar het zal je verbazen hoe goed deze bijzondere deuren ook bij jouw interieur passen. Ze geven ruimtes een hele frisse, moderne en vooral originele uitstraling. Bovendien geven ze je hele andere mogelijkheden wat de inrichting van kamers betreft. Benieuwd of schuifdeuren iets voor jou zijn? Lees dan snel verder.

Lundia schuifdeuren

Waar komt de schuifdeur trend vandaan?

De trend om schuifdeuren in je huis te plaatsen klinkt misschien heel modern, maar is eigenlijk niet nieuw. In de jaren ‘30 werden schuifdeuren al gebruikt om de voorkamer van een woning, die bijvoorbeeld als werkkamer of eetkamer gebruikt werd, te scheiden van de achterkamer, die vaak als woonkamer functioneerde. Bij speciale gelegenheden konden de kamers gemakkelijk aan elkaar verbonden worden om één grote ruimte te creëren. De schuifdeuren verdwijnen daarbij helemaal in de muur, vaak aan één of beide zijden voorzien van inbouwkasten.

Na de oorlog bouwden we huizen waarin ruimtes automatisch gescheiden werden door muren en draaideuren, waardoor we minder schuifdeuren gebruikten. Nu willen we graag weer terug naar een flexibel in te richten huis, waarin we ruimtes gemakkelijk open of juist gesloten kunnen maken, zonder de uitstraling van een ruimte te veel te beïnvloeden.

Richt je huis flexibel in

Schuifdeuren kunnen je helpen om je huis flexibeler in te richten. Niet alleen omdat ze het makkelijker maken ruimtes aan elkaar te koppelen, maar ook omdat ze anders met de ruimte omgaan. Op het oog lijkt het verschil met draaideuren alleen de manier van openen en sluiten, maar dat is niet alles.

Een draaideur is altijd te zien, vanuit beide ruimtes. Terwijl een schuifdeur aan maar in één ruimte aan de muur bevestigd wordt of tussen de muur verdwijnt bij het openen. De keuze voor het design van je deur heeft daarom wel invloed op de sfeer in aangrenzende kamers, maar slechts alleen als die gesloten is. Dat maakt het makkelijker om bijvoorbeeld wanddecoratie aan te brengen in kamers waar de deur niet geplaatst is. Een draaideur draait natuurlijk ook naar een kant open, maar geeft wel een ander beeld aan een wand omdat het deurkozijn altijd zichtbaar is.

Deze schuifdeuren hoef je niet te verstoppen

Het grote voordeel van schuifdeuren mag duidelijk zijn: ze geven je de mogelijkheid kamers anders in te delen en een vernieuwde uitstraling te geven. Inmiddels kent de klassieke schuifdeur met glas-in-lood talloze variaties. Daar zit zeker iets tussen dat bij jouw interieurstijl past.

Denk aan strak vormgegeven moderne deuren met rechte lijnen en eventueel voorzien van glas. Houd jij echt van de landelijke stijl en moderne boerderij look? Dan past een robuuste schuifdeur perfect in jouw interieur. En alhoewel je schuifdeuren heel makkelijk kunt laten verdwijnen tussen of achter een muur, is dat bij sommige designs echt zonde!

Welk systeem past bij jouw kamer?

Of je nu schuifdeuren wilt plaatsen in je keuken, woonkamer, slaapkamer of werkkamer, voor iedere ruimte moet je nadenken over het systeem dat je hierbij kiest. Het model van de deur en het schuifdeursysteem hebben veel invloed op de sfeer in de ruimte. Mag de schuifdeur bijvoorbeeld gerust opvallen? Kies dan een systeem in een contrasterende kleur. Moet deze juist wegvallen in het geheel van de wand, dan is een schuifdeursysteem in een vergelijkbare kleur een betere keuze.

Lundia schuifdeursystemen

Fan van schuifdeuren?

Het vervangen van je draaideuren door schuifdeuren is best een ingrijpende verandering in je interieur. Daar moet je natuurlijk goed over nadenken en de juiste keuzes bij maken. Bijvoorbeeld als het gaat om het design van de deur en het systeem, maar ook de plek waar je de deur bevestigd of naar welke kant deze openschuift. Ben jij fan van schuifdeuren? Kijk dan snel welk deurmodel het best bij jouw interieur past!

Bekijk alle Lundia binnendeuren

  • Deel dit bericht