Blogoverzicht

Landelijke binnendeuren passen bij verschillende interieurstijlen

Binnendeuren - 19 Jul 2017

De vogeltjes fluiten, de zon straalt en een zacht zomerbriesje waait over het land. Voldoet deze omschrijving aan jouw beeld van een landelijke omgeving? Bij Lundia wel, niet gek dus dat veel mensen dit gevoel willen ‘vangen’ in hun interieur. Dat doen zij bijvoorbeeld door te kiezen voor landelijke binnendeuren. Maar deze deuren passen ook perfect in andere interieurstijlen. Denk aan een combinatie met een industriële look, zo creëer je bijzondere effecten. We inspireren je graag over het combineren van landelijke binnendeuren met verschillende interieurstijlen, dus lees snel verder.

landelijke binnendeuren

Landelijke binnendeuren: stoer en smaakvol

Binnendeuren zijn een heel belangrijk onderdeel van je huis. Ze sluiten ruimtes af, maar bepalen ook de uitstraling van een kamer. Je kunt ze laten opvallen door ze in een felle kleur te schilderen, of juist laten wegsmelten in jouw interieur zodat ze wat minder in het oog springen. Landelijke binnendeuren zijn stoer en smaakvol en passen in bijna ieder interieur. Van een stoere jongenskamer tot een lichte eetkeuken. Combineer deze binnendeuren eens met je bestaande interieur. Zo gedaan, want je hebt geen hele verbouwing nodig! We delen hieronder drie combinaties tussen landelijke binnendeuren en bekende interieurstijlen met je.

Landelijke binnendeuren in een landelijk interieur

Bij een landelijk interieur denk je meteen aan de gastvrijheid van een traditionele boerderijwoning. Het is er knus en gezellig. De deuren staan er vaker open dan dicht en iedereen voelt zich er meteen thuis. Binnendeuren die geïnspireerd zijn op de klassieke Amerikaanse boerderijdeur passen hier perfect bij. Als je van een landelijk interieur houdt, vind je binnendeuren met een horizontaal of diagonale roede waarschijnlijk het allermooist. En ken je de combinatie landelijke look met schuifdeuren al? Die benadrukken de gastvrijheid nog eens extra omdat je ze zo gemakkelijk openzet. Klinkt heerlijk, toch?

landelijke deuren

Landelijke binnendeuren in een industrieel interieur

Industrieel design is hip! Je ziet deze interieurstijl steeds vaker terug in etalages, in magazines en natuurlijk op de Instagram timeline en Pinterest boards van interieurstylisten en -designers. Houd jij van deze stijl, dan ga jij voor stoer! Je durft ruwe materialen te gebruiken en donkere tinten met felle kleuren te combineren. Landelijke binnendeuren passen hier goed bij omdat ze zo’n robuuste uitstraling hebben. Vooral donkere, massieve binnendeuren met bijvoorbeeld schuine roedes creëren een unieke look. Wil je wat meer licht in de kamer? Voorzie de deuren dan van glas. Zo laat je meer licht binnen en behoud je de stoere uitstraling. De combinatie schuifdeuren met metalen grip en donkerkleurig ophangsysteem maakt jouw industriële interieur helemaal af.

Landelijke binnendeuren in een strak interieur

Houd jij van een netjes afgewerkt interieur zonder poespas? Dan is dit het moderne of strakke interieur waarschijnlijk jouw favoriete stijl! In jouw huis kom je geen onverwacht felle kleuren of bonte verzameling accessoires tegen. Het is zorgvuldig samengesteld en ademt rust en kalmte uit. Lichte kleuren passen goed bij deze stijl en dat kun je prima combineren met binnendeuren. Wat denk je van landelijke binnendeuren in een lichte kleur, zonder roedes en met glas? Deuren in deze look stralen aan de ene kant gastvrijheid uit. Aan de andere kan geven ze jou de mogelijkheid ruimtes te scheiden zonder de open sfeer in jouw huis te verbreken. Precies zoals jij het wil.

landelijke deuren

Bepaal je stijl en kies de perfecte binnendeuren

Voel jij je goed bij een van deze stijlen of is jouw interieur eerder een mix van verschillende stijlen? Maak jouw binnendeur helemaal af door bijpassend deurbeslag uit te kiezen. Ben je er al uit? Waar wacht je nog op? Zet de eerste stap naar een vernieuwd interieur!

Bekijk ons assortiment landelijke binnendeuren Stoer & Smaakvol.

  • Deel dit bericht