Blogoverzicht

Zo creëer je de klassieke woonstijl bij jou in huis

Binnendeuren - 23 Apr 2019

Ben jij ook zo'n fan van een tijdloze inrichting met authentieke, klassieke elementen en sierlijke vormen? Voel je je fijn bij een romantische stijl met rustige tinten? In deze blog lees je wat de klassieke stijl precies inhoudt en hoe je jouw huis omtovert tot een romantisch en elegant paleisje waar iedere bewonderaar van de klassieke stijl jaloers op is.

klassieke woonstijl

Fotocredit: One kings lane

Wanneer is een klassieke stijl iets voor jou?

Als luxe, rustige kleuren en elegant de keywords zijn waar we jou op interieurgebied voor wakker kunnen maken, dan ben je bij de klassieke stijl aan het goede adres. Deze stijl is ontwikkeld in de Renaissance met invloeden uit de Griekse en Romeinse tijd. Een huis met een klassieke stijl kenmerkt zich door de mooie, klassieke elementen zoals donkere houtsoorten, een sierlijke schouw, ornamenten of glas-in-lood panelen. Als je van deze romantische look houdt, dan is de klassieke stijl echt iets voor jou. Daarnaast is harmonie in deze stijl heel belangrijk: alle kleuren en materialen matchen met elkaar en het liefst staat alles ook nog symmetrisch.

De klassieke stijl wordt vaak gecombineerd met een moderne touch om het wat minder zwaar te maken. Het leuke aan deze stijl is dat je met een paar antieke pronkstukken en moderne accessoires snel een mooie, tijdloze mix maakt.

klassieke woonstijl

Welke kleuren passen bij een klassieke woonstijl?

Zwart, wit en bruintinten worden vaak als basiskleuren gebruikt in de klassieke woonstijl, gecombineerd met één of twee sprekende, diepe kleuren zoals donkerrood of donkerblauw. Accessoires in goud, zilver of brons maken het luxe, tijdloze gevoel helemaal af.

Je kamer als mannequin

Tijdloos, klassiek design is functioneel en niet 'over the top'. Denk aan je kamer alsof het een mannequin is. Waar wil je dat mensen naar kijken als ze de kamer binnen komen? Wat zijn de eye catchers en waar houd je het basic?

Zorg dat de ruimte harmonieus is door de kamer niet te vol te zetten en te investeren in één of twee mooie antieke stukken. Zo geef je de ruimte meteen een historische look & feel en kan je de rest van de kamer hierop aanpassen. Zorg dat alles in de kamer symmetrisch staat om de klassieke, tijdloze stijl goed tot zijn recht te laten komen. Houd het verder simpel met basiskleuren zoals wit, zwart en grijs en gebruik sprekende kleuren voor accessoires of eyecatcher meubels. Door deze harmonie en symmetrie aan te houden, word je elke keer meteen rustig als je je nieuw ingerichte huis binnenkomt na een dag hard werken.

Geen budget voor antieke stukken? Het tijdloze effect kan je ook al bereiken door bestaande meubels een likje verf te geven in de klassieke stijl en door natuurlijke materialen en fijne, zachte stoffen te gebruiken. Verf je vloer (donker)bruin en lak deze om de klassieke look af te maken.

klassiek wonen

Trek authentieke, klassieke details door de hele kamer door

Om het luxueuze en romantische gevoel door de hele kamer vast te houden, zorg je dat de kamer één geheel is van het plafond tot de vloer. Kies bijvoorbeeld voor een orientaals tapijt of een grote mahonie-houten eettafel. Gebruik witte, klassieke binnendeuren of schuifdeuren om de authentieke look door de hele kamer door te voeren. Zo wordt iedereen die binnenkomt meteen ondergedompeld in het elegante, romantische gevoel van jouw klassieke kamer!

Plaats een klassieke open haard

Een ander idee om het klassieke gevoel gemakkelijk je kamer binnen te brengen, is het aanschaffen van een klassieke open haard. Heb je al een open haard in je huis? Dan verander je deze gemakkelijk in een klassieke open haard door een ombouw toe te voegen.

klassiek wonen

Fotocredit: HGTV

Gebruik glas in lood

Als je geluk hebt, heb je een huis met authentieke glas-in-lood details. Deze zorgen meteen voor een klassieke uitstraling. Niet het geval bij jou? Creëer het gemakkelijk zelf door glas-in-lood te gebruiken. Met een romantische glas-in-lood binnendeur maak je de klassieke look eenvoudig na.

klassiek wonen

Klassieke woonstijl

Met deze tips ontwerp je gemakkelijk een klassiek interieur dat nooit gaat vervelen! Hoe gaat jouw klassieke huis eruit zien? We zijn benieuwd!

Zoek je nog meer inspiratie voor dat luxe, romantische gevoel van de klassieke stijl? Kijk dan eens bij onze serie Authentiek & Sierlijk!


  • Deel dit bericht