Blogoverzicht

Landelijke buitendeuren: niet alleen voor een boerderijwoning

Buitendeuren - 27 Nov 2017

Een natuurlijke uitstraling, warme kleuren en robuuste details, zo zou je de landelijke interieurstijl in het kort kunnen omschrijven. Deze stijl kom je in allerlei woningen tegen en het leuke is dat iedereen er zijn eigen draai aan geeft. Een aantal basisonderdelen zie je vaak terug: houten meubels, zachte accessoires en warme kleurstellingen. Iedereen weet hier mooie variaties op te bedenken.

De één houdt het licht door met pasteltinten te werken, de ander voegt moderne details toe en een derde gaat voor de authentieke boerderijsfeer met bijzondere spullen zoals een oud melkkannetje. Maar heb je bij het creëren van jouw unieke stijl ook rekening gehouden met de buitenkant van jouw huis? Bij een landelijke interieurstijl zou je perfect een landelijke buitendeur kunnen kiezen. Maar dit hoeft niet perse: een landelijke buitendeur past ook goed bij andere stijlen. Het interieur en exterieur hoeft niet hetzelfde te zijn. Lees er alles over in dit blog!

landelijke buitendeur

Landelijke buitendeuren

Je voordeur is de perfecte binnenkomer en belangrijk voor het aanzicht van jouw huis. Gasten krijgen direct een indruk en verwonderen zich over wat er zich achter die deur bevindt. Jouw buitendeur mag dus best een blikvanger zijn en hoeft niet dezelfde stijl als je interieur te hebben. Bij een landelijk interieur hoef je geen landelijk huis aan de buitenkant te hebben en andersom hoef je bij een landelijk huis van buiten niet voor een landelijk interieur te kiezen. Zo kun je een ‘doornee’ woning een landelijke touch geven met een landelijke buitendeur. Hierdoor krijgt een huis aan de buitenkant meer karakter, terwijl je aan de binnenkant misschien wel een heel andere, verassende smaak wilt toepassen in het interieur. Dus of je nu in een compact rijtjeshuis of een riante vrijstaande woning woont, landelijke buitendeuren passen bij veel huizen en zijn dus niet alleen geschikt voor een boerderijwoning! Maar wat voor een landelijke buitendeur zou jou aanspreken?

Kies de stijl en kleur die bij jou past

Robuuste landelijke buitendeuren zijn geïnspireerd op het goede buitenleven. De verschillende modellen en mogelijkheden geven jou de kans de beste deur samen te stellen. Zo geef jij ook aan je landelijke buitendeur je eigen draai. Allereerst let je op het model. Een landelijke buitendeur zoals deur Sietse is voorzien van een kleine ruit. Daarmee kun je zien wie er voor de deur staat voordat je deze opendoet, maar deze laat niet zoveel licht binnen. Wil je juist veel licht naar binnen laten? Kies dan voor een buitendeur met een patroon van vier, acht of negen ruiten. Bijvoorbeeld deur Hielke. Bepaal vervolgens welke kleur je jouw nieuwe buitendeur wilt geven en welke details je hieraan wilt toevoegen. Zorg voor een goede beveiliging met een veiligheidspakket en controleer de kwaliteit van de deur.

Ga voor traditioneel met een duo-deur

Deur Hielke heeft nog een andere bijzondere eigenschap. Deze is namelijk ook toepasbaar als duo-deur. Dat type deur ken je misschien uit de traditionele boerderij: twee buurvrouwen staan gezellig te kletsen met de deur letterlijk half open. Het onderste deel is nog gesloten, terwijl het bovenste deel open staat. Bij deze moderne variant kunnen de twee helften ook gescheiden open. Dat geeft jouw woning het echte buitenleven gevoel!

Zijn landelijke buitendeuren precies wat jij zoekt?

Wil jij jouw huis ook een boost geven met een prachtige landelijke buitendeur? Bekijk dan onze collectie landelijke buitendeuren. Daar kom je vanzelf ook de genoemde modellen Sietse en Hielke tegen.

  • Deel dit bericht