Blogoverzicht

Zo ontdek je in één oogopslag of je te maken hebt met kwaliteitsdeuren

Buitendeuren - 16 Okt 2017

Hoe zie je aan een deur of deze voldoet aan jouw kwaliteitseisen? Dat is vanaf de buitenkant best lastig te bepalen. Terwijl de kwaliteit van buitendeuren wel belangrijk is, bijvoorbeeld vanwege de veiligheid. Zo stel je andere eisen aan een deur waarmee je je tuinhuis wilt afsluiten als aan je voordeur. We begrijpen dat je buitendeur moeten passen bij jouw smaak en de stijl van je woning, maar vergeet niet om ook kritisch naar de constructie van een deur te kijken. In dit artikel lichten we de verschillende kwaliteiten van Lundia buitendeuren toe.

Hoe herken je een kwaliteitsdeur?

Kiezen tussen goed, beter en best is soms lastig. Voor buitendeuren kun je dat niet zomaar inschatten, want de kwaliteit van de deur wordt vooral door de constructie bepaald. Zo zijn bepaalde buitendeuren voornamelijk geschikt om een tuinhuisje mee af te sluiten, terwijl anderen als stevige voordeur fungeren. Dat is afhankelijk van de samenstelling, opbouw en afwerking van de deur. Om de keuze voor jou makkelijker te maken, geven wij bij ons assortiment buitendeuren met sterren aan wat de kwaliteit van de deur is.

De beste buitendeur kiezen

Niet iedere buitendeur hoeft van uitstekende kwaliteit te zijn. Zoals in het voorbeeld van het tuinhuisje, is kiezen voor de stevigste deur geen noodzaak. Zo zijn onze buitendeuren met één ster bijvoorbeeld gemaakt van vurenhout en geschikt als balkon- of poortdeur. De massief hardhouten buitendeuren krijgen twee sterren. De onderkant van deze deuren is opgebouwd uit meerdere dorpels en dat maakt deze deuren geschikt als achterdeur. Onze buitendeuren met drie sterren zijn gemaakt volgens de ‘sandwich’ methode. Dat houdt in dat de binnenkant bestaat uit twee aluminium platen met hoogwaardig isolatiemateriaal ertussen. Deze deuren zijn afgewerkt met een houtlaag en erg geschikt als voordeur. Ze zijn licht, sterk en ook erg isolerend.

Lundia buitendeuren

Let ook op de afwerking

We begrijpen dat het bij het uitkiezen van nieuwe buitendeuren niet alleen om de kwaliteit van de deur gaat. Het oog wil ook wat en je buitendeuren moeten bij jouw huis en stijl passen. Om dat perfect te laten aansluiten, let je op de afwerking van de deur. Moet je hier bijvoorbeeld zelf nog wat aan doen, of worden deuren volledig afgewerkt bij je thuis geleverd? Ook dit hebben we zo makkelijk mogelijk voor je gemaakt. Het aantal kwasten (kwast icoontjes) bij een deur geeft namelijk aan in welke mate de deur al door ons is behandeld.

Beslis of je jouw buitendeur zelf wilt afwerken

Onze buitendeuren zonder kwasten, zijn de vuren poort- en balkondeuren. Deze zijn onbehandeld waardoor je ze eventueel naar eigen inzicht kunt beitsen of transparant lakken. Passend bij de beits in de rest van je tuin. Uiteraard zijn ze ook dekkend te lakken. Onze luxe paneeldeuren hebben twee kwasten gekregen, want deze zijn al voorzien van een goede lichtgrijze grondverf. Op die basis kun jij iedere gewenste kleur aanbrengen. Wil je het kluswerk helemaal uit handen geven? Geen zorgen, je bent niet de enige die er zo over denkt! Dan past Lundia Compleet het beste bij jou. De drie kwasten bij deze deuren geven aan dat we die helemaal aflakken in de kleur van jouw wensen.

Lundia buitendeuren

Combineer stijl met kwaliteit en afwerking

Bij Lundia laten we jou graag je eigen stijl ontdekken. Dat doen we door ons assortiment deuren bijvoorbeeld onder te verdelen in verschillende series. Zo hoort voordeur ‘Boris’ bij de serie Eerlijk en Eigentijds en achterdeur ‘Gerrit’ bij de serie Elegant en Toegankelijk. Door deuren te selecteren die aansluiten op jouw stijl en daarbij te letten op de kwast- en sterren icoontjes, kom je uiteindelijk de deur tegen die qua uiterlijk en kwaliteit het beste bij jouw wensen past.

Meer weten over wat buitendeuren kwaliteitsdeuren maakt? Bezoek dan onze kwaliteitspagina.

  • Deel dit bericht