Blogoverzicht

Het zonnetje in huis dankzij deuren met glas

Binnendeuren - 18 Apr 2017

Een licht en zonnig huis, daar word je vrolijk van! Deuren met glas geven jouw woning net wat meer lichtinval en zorgen voor meer openheid. Naast de verbeterde sfeer, hebben deuren met glas meer voordelen. Ze beïnvloedden zowel de sfeer in huis als hele andere zaken, bijvoorbeeld de energierekening. Hoe dat zit? Dat vertellen we je in dit artikel!

deuren met glas

Daglicht in huis

Een mens heeft licht nodig. In lichte ruimtes voel je je fijner en ben je actiever. Bovendien hebben we vitamine D nodig om calcium te kunnen opnemen (voor sterke botten en tanden) en dat haal je vooral uit zonlicht. Eigenlijk zijn er dus alleen maar goede redenen te noemen waarom je meer daglicht in huis zou moeten halen. Met kunstmatig licht creëer je natuurlijk ook een lichtere ruimte, maar dat levert ook een hogere energierekening op. Door simpelweg meer licht binnen te laten, voelt je huis prettiger aan en hoef je je geen zorgen te maken over de energiekosten!

Donkere ruimtes zijn verleden tijd

Om meer daglicht je kamers in te laten stromen, kun je ervoor kiezen grote ramen te plaatsen in de wanden van donkere ruimtes. Vaak heb je die mogelijkheid niet omdat de ramen er nu eenmaal al zitten. Waarschijnlijk zoek je daarom liever een gemakkelijkere manier om meer licht in huis te creëren. En die manier ligt voor het grijpen! Vervang je gesloten binnendeuren door deuren met glas. Deze deuren laten licht van de ene kamer naar de andere stromen en geven je huis een meer open karakter.

Open versus privacy

Deuren met doorzichtig glas zijn niet voor iedere kamer geschikt. Veel mensen kiezen daarom voor deuren met mat glas voor bepaalde ruimtes. Dit glas laat wel licht door, maar behoud ook de privacy in ruimtes. Daarom zijn deuren met mat glas bijvoorbeeld erg populair voor studeerkamers. Daarnaast houd je graag rekening met de uitstraling van de ruimte. Om binnendeuren te vinden die precies bij jouw interieur passen, combineer je deze met verschillende soorten glas. Om de keuze voor een glassoort makkelijker te maken, zetten we deze even voor je op een rijtje.

Soorten glas voor binnendeuren

Voor binnendeuren zijn verschillende glassoorten mogelijk. Afhankelijk van het doel van de ruimte, jouw smaak en de rest van het interieur kies je voor een van deze vijf varianten:

Glas-in-lood geeft de deur een tijdloze of klassieke look, afhankelijk van de variant die je kiest. Glas-in-lood varieert van wat modernere stijlen tot de traditionele look die doet denken aan de klassieke jaren ’30 woning. Facetglas is aan de zijkant schuin afgeslepen wat een mooie rand langs het gewone (blanke of matte) glas oplevert. Een subtiel detail dat jouw deur net even een andere look geeft dan gewoon blank of mat glas. Alle blanke glassoorten en het glas-in-lood laten al het licht door. Mat glas laat iets minder licht door, maar zorgt wel voor wat meer privacy in de aanliggende ruimtes.

Deuren met glas stel je zelf samen

De uitstraling van je binnendeuren bepaal je het liefst helemaal zelf. Dat begrijpen we en daarom maken we het je makkelijker om te zien welk glas bij jouw deur past. Kijk rustig rond in ons assortiment deuren met glas, ontdek de mogelijke combinaties en stel jouw ideale deur samen.

  • Deel dit bericht