Blogoverzicht

Buiten een nieuw seizoen, tijd om binnen je interieur te vernieuwen

Buitendeuren - 26 Jan 2019

De herfst heeft duidelijk zijn intrede gedaan. Regenjassen, sjaals en laarzen zijn geen overbodige luxe meer nu de druppels weer met regelmaat uit de lucht vallen. De blaadjes aan de bomen krijgen prachtige oranje en bruine herfsttinten, de verwarming mag weer aan en misschien heeft de haard zelfs al gebrand. Het is misschien even wennen zo’n nieuw seizoen na een warme zonnige zomer, maar de herfst heeft ook zeker zijn voordelen. Maak het binnen extra gezellig en comfortabel wanneer het buiten guur, nat en koud is. Ga vooral de buitenlucht in voor een verfrissende boswandeling waarna je met gloeiende wangen binnen van een kop thee geniet en jezelf verwent met een stuk warme appeltaart. In dit blog vertellen we je hoe je met kleine veranderingen de sfeer in huis op het nieuwe seizoen aan kunt passen, zonder dat het te veel kost.

Warme sfeervolle kleuren

Wil je zowel binnen als buiten van warme herfsttinten genieten? Breng nieuwe kleuren in huis! Kies er bijvoorbeeld voor om één muur in een warme kleur te schilderen. Bordeauxrood, aubergine, roesttinten en oker zijn echte herfstkleuren. Deze kleuren komen prachtig uit met natuurlijke materialen, zoals hout en steen, die je veel terugziet in de industriële sfeer. Je hoeft daarvoor niet de natuur in, want deze materialen kun je eenvoudig nabootsen met bijvoorbeeld een printdeur. Vind je een hele muur verven een te grote stap? Dan is de nieuwe trend, een geschilderde lambrisering waarbij de helft van de muur een andere kleur krijgt, misschien wel iets voor jou. Je deelt de muur hierbij horizontaal in tweeën en geeft de twee helften een verschillende kleur.

buitendeur

Licht in de duisternis

Wanneer het buiten steeds donkerder wordt, worden lampen en kaarsen binnen onmisbaar. Om het herfstgevoel compleet te maken kies je voor geurkaarsen met geuren als kaneel of vanille. Daarnaast dienen lampen zowel een praktisch als sfeer verhogend doel. Zo passen lampenvoeten van natuurlijke materialen zoals hout of steen perfect bij een herfst- en winterlook. Wil je de warme sfeer van binnen ook naar buiten doortrekken om daar vanaf de bank van te kunnen genieten? Plaats dan buiten in de tuin of op het terras lantaarns met kaarsen. Zo geniet je ook in de winter van je tuin of balkon. Controleer daarbij wel even of de lantaarn tegen lage temperaturen kan. Om binnen zoveel mogelijk te kunnen genieten van het licht van buiten kies je voor deuren met glas. Stel de deur met glas helemaal naar eigen wens samen met bijvoorbeeld glas in lood of voorzie de deur van roedes.

De juiste accessoires

Kussens, plaids en vloerkleden zijn slechts kleine toevoegingen, maar kunnen een groot verschil maken in jouw vernieuwde interieur. Zo voegt een Perzisch tapijt veel kleur en warmte toe, terwijl kussens en plaids comfort uitstralen. Dit soort accessoires vormen de ideale finishing touch als je met weinig geld toch stijlvolle veranderingen wilt aanbrengen in je interieur. Hierbij kun je, naast variëren met kleuren, ook variëren met materialen. Ga je voor een stoere look met een grof breisel of kies je voor chique met fluweel? Daarnaast kun je de natuur letterlijk in huis halen met een mooi herfstboeket of een schaal kastanjes, eikels en beukennoten. Met kastanje- of bessentakken maak je het vervolgens helemaal af.


Temperatuur omhoog en energierekening omlaag?

In de koude herfst- en wintermaanden is niets fijner dan er thuis lekker warm bijzitten. Probeer de koude lucht dan ook zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Dit kun je doen door dunne zomergordijnen te vervangen door dikkere wintergordijnen. Hiermee behoud je veel warmte. Ideaal en economisch voordelig is een isolatie deur. Hierdoor blijft de kou buiten, maar houd je tegelijkertijd de warmte binnen. Vergeet voor een gezonde frisse en schone lucht in huis echter ook niet te blijven ventileren. Wanneer het buiten kouder wordt zijn de meeste mensen geneigd ramen en deuren gesloten te houden. Hierdoor blijft het binnen lekker warm, maar tegelijkertijd vindt hierdoor nauwelijks luchtverversing plaats. Dit kun je voorkomen door een klapraam open te zetten of door het aanbrengen van een ventilatierooster. Vergeet tot slot niet van de herfst en haar mooie kleuren te genieten, want voordat je het weet vallen de blaadjes alweer van de bomen.

Lundia buitendeuren assortiment

Benieuwd naar de isolatiedeuren van Lundia? Bekijk het buitendeuren assortiment.

  • Deel dit bericht